פדיון נפש יחד עם תשובה

בס"ד

האם שעושים פדיון נפש ( בכסף) מדובר על כך שהפדיון מיועד להמתקת הדינים בבעיה ספציפית אחת ?
או שאפשר באותו פדיון לכלול להמתיק את הדינים ממספר בעיות ?

לדוגמה: פ"נ לפרנסה טובה – האם ניתן לכלול בתוכו גם את הפ"נ לרפו"ש ?

תשובה:

לום רב

אפשר כמובן לכלול הכל. כל הגזירות הרעות מתבטלות בעז"ה על ידי פדיון נפש הבא מתוך תשובה שלמה. הפדיון נפש המיוחד לימי השובבי"ם נתקן לתיקון פגם הברית, ולאו דוקא כמשהו כללי, אבל ודאי יש בו תועלת מרובה, בפרט אם הכסף ניתן למטרה טובה כמו החזקת לומדי תורה עניים וכדומה, ושוב אין קיצורי דרך, פדיון נפש לא פוטר אותנו מהחזרה בתשובה שהיא הבסיס לכל.

אגב, ניתן גם לתרום לבית המדרש שע"י האתר שם יש גם תלמידי חכמים עניים.

חיים טובים ומאושרים!