הכשרת תבניות סיליקון

מה הדין של תבניות אפיה מסיליקון לעניין הכשרתן מחלבי לפרווה או מבשרי לפרווה?
האם ניתן להכשירן או שזה סוג חומר שלא ניתן להכשרה?

תשובה:

שלום רב

לכאורה זה כמו כל כלי גומי שאם הוא עמיד במים רותחים ניתן להכשיר אותו על ידי הגעלה. במיוחד שאין כוונתכם להכשיר אותו ממש אלא רק להפוך אותו לפרווה, שבלאו הכי כלי בשרי שאינו בן יומו למנהג בני ספרד ניתן לבשל בו אפילו לכתחילה פרווה לשימוש יחד עם חלב. אלא שאם הם מיועדים שלימוש במאכלים יבשים כמו עוגות צריך ליבון ואת זה לא ניתן לעשות כמובן בתבנית סיליקון….

מקורות:

ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' סז, שו"ת חלקת יעקב ח"ב סי' קסג, שו"ת אגרות משה ח"ב סי' צב, וחזון עובדיה דיני הגעלה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. במחילה, לא הבנתי את התשובה.
    מדובר על תבניות אפיה לעוגות ופשטידות, העומדות בטמפרטורות אפייה גבוהות של תנור ביתי, ועשויות מסיליקון.
    האם דינן כדין כבולעו כך פולטו ואפשר להכשירם בתוך התנור החם כשהן ריקות (או עם מים), או באופן אחר? או שאי אפשר להכשירן כלל מסיבות כלשהן ?
    (לאשכנזים)

  2. לכאורה גם מחלבי לבשרי (לפי המנהגים השונים- אשכנזים\ספרדים ) יהיה ניתן להכשיר כשהן ריקות בתנור, כיוון שבסופו של דבר מדובר ב'היתרא בלע' , אז א"צ ליבון חמור.