לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה ההבדל בין טבילת כלים להגעלת כלים?

שלום לכבוד הרב,
אצלי בבית יש לי כלים שלא נטבלו במקווה. הבעיה שאני לא יודע בוודאות אם אני צריך לקחת אותם למקווה או לעשות הגעלה. תוכל לומר לי באיזה מצבים אדם צריך לעשות הגעלה.
תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב

אין קשר בין חובת ההגעלה לחובת הטבילה, טבילת כלים נעשית בכל כלי שבא מגוי, כלומר, כאשר אתה קונה כלי חדש מתוצרת סין וכיוצא בזה אין להשתמש בו ללא טבילה במקוה. הגעלת כלים אמורה לגבי כלים שיש חשש שבלעו טעם איסור, כגון שלא הקפידו בין בשר לחלב או שאר מאכלות אסורות [בענין זה יש פרטים רבים, יש כלים שטעונים הגעלה ויש שטעונים ליבון ויש שלא מועילה להם הכשרה כלל].

בהצלחה רבה