חיזוק בנושא הצניעות

כבוד הרב, אני ובעלי חילוניים בהתנהלותינו אך מאמינים בקב"ה ומשתדלים לקיים את המצוות הבסיסיות שאנו מצליחים (שבת, חג, טהרה וכו')
לפני זמן לא רב, יחסינו עלו על שירטון וקצת התרחקנו.. בזמן הזה במקרה נתקלתי במישהו שהיה אהבת נעורי והופרדנו בהכרח ע"י המשפחות, פתאום מצאתי שם אוזן קשבת וכתף תומכת וקיימתי איתו מס' שיחות ואף נפגשנו לקפה , קרה וביום אחד שבו הייתי ממש נסערת לאחר ריב קשה עם בעלי שאף פגע בי פיזית , פניתי לאותו הבחור שיקשיב לי ויעודד.. (אציין שהוא גרוש ויודע מובן שאני נשואה) מאן לשם הובילו הדברים וברגע של חולשה התנשקנו והתחבקנו לא באתי במגע ישיר עם גופו.. ואז הכתה בי ההבנה שאני חוטאת ל ולבני ביתי וניתקתי עם הבחור כל קשר…
לבעלי לא סיפרתי דבר מחשש שהדבר יוביל לגירושים ח"ו או לאלימות כלפיי… מאז זה לא יוצא לי מהראש… יחסינו לא השתפרו ואני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות…
מה אני יכולה לקחת על עצמי ע"מ לכפר על מעשיי??? אנ ייודעת שאין בזה משום גילוי עריות בדין מיתה או כרת כי חרשתי על הנושא בכל ספר ואתר אפשרי.. אבל בכל זאת…מה לעשות??? בבקשה עזרתך האדיבה…

תשובה:

שלום רב,

על אף שיש איסור גמור בתיאור הנ"ל לא נאסרת לבעלך

אולם כפי שאת מודעת, האיסור הוא איסור חמור, גם ללא בעילה, איסור אשת איש קיים גם ללא בעילה. ועל כך את צריכה לעשות תשובה.
הרמב"ם אומר בהלכות תשובה שצריך לעשות חרטה, וידוי, וקבלה לעתיד. אולם ההגדרה של חרטה, כותב הרמב"ם "עד שיודע תעלומות [=בורא עולם] יעיד עליו שלא ישוב לחטא הזה לעולם"… כשבורא עולם יוכל להעיד עלייך שהחרטה היא כנה ואמיתית ברמה שלא תשובי לחטא הזה עוד, רק זה החרטה המתבקשת כשאדם עושה תשובה.
אני חושב שאם תקבלי על עצמך משהו שתוכלי לעמוד בו לאורך זמן, כמו למשל משהו בנושא הצניעות, אני לא מתכוון דווקא שמהיום תלכי עם כיסוי ראש… אני מבין איפה את נמצאת… זה לא מכובד מצידי לרדת לפרטים.. אבל ברור שניתן להשתפר בנושאי הצניעות גם בלי שכל העולם יחשוב ש'חזרת בתשובה'. או בנושאי הלכות ייחוד עם אנשים זרים, שחייבים להזהר בזה כדי שבעתיד חס ושלום לא תכשלי בנושאים דומים.
אז אני מקווה ומברך שבעזרת ה' גם השלום והאחוה יחזרו לשכון בבית באופן קבוע.
הרבה הצלחה