מסחר באומנות שיש בה הדפסים של עבודה זרה

שלום רב,
אני מתעסק במסחר באומנות בעיקר בהדפסים חדשים וישנים לפני 200-500 שנה.
חלק מההדפסים שאני קונה מציגים דמויות השייכות לנצרות אך מי שלא מתעסק בתחום לא ידע שזה דמויות מהנצרות למעט הדפסים שמופיע עלהם צלב.
ההדפסים הם במקור של אומנים מפורסמים שמופיעים במוזיאונים בעולם ונחשבים ליצירות אומנות.
ככל הידוע לי האומנים שעשו את היצירות לא עשו זאת לשם עבודה זרה, אלא מתוך השפעת הנצרות או דת כל שהיא, כמו-כן הם עשו יצירות הקשורות ליהדות באותה מידה ויצירות בכלל.
אני קונה את ההדפסים למסחר, ורק בגלל שהם שייכים לאומן המפורסם , ומוכר אותם לאספנים בעולם שקונים אותם רק בגלל שהם של האומן המפורסם, אם זה לא היה שייך לאומנים מפורסמים לא היו קונים את זה.

רציתי לדעת אם מותר לי לעסוק במסחר הזה ואם אני לא עובר על איסור.

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לעסוק במסחר עם תמונות כאלו כיון שלא נעשו לשם עבודה זרה.

מקורות:

ראה שו"ת יחוה דעת ח"ג סי' סה.