ברית מילה למי שנולד ביום שישי בין השמשות

לכבוד הרבנים שלום רב.
ביום שישי פרשת "ויגש" נולד תינוק בשעה טובה בשעה 17.03. השקיעה בצפת היתה בשעה 16.42. השאלה היא מתי צריך לערוך את ברית המילה בשבת או ביום ראשון.

תשובה:

שלום רב

הואיל והוא נולד 21 דק' לאחר השקיעה יש למולו ביום ראשון.

מקורות:

בענין זמן בין השמשות רבו הדעות כידוע, יש אומרים שהוא 13.5 דק' ויש אומרים 18 דק' ויש אומרים 24 דק', ויש לחשוש לדעה זו משום חומרת קדושת השבת ולמולו ביום ראשון. בפרט שיש לצרף כאן לחומרא את דעת רבינו תם שלדעתו נולד הילד ביום שישי ובודאי אסור למולו בשבת. ראה ס' אוצר הברית ח"ב עמ' סח מדברי הפוסקים בענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1 זמני שקיעה בצפת לא ברורים כי זמן אחד שהוא מוקדם יותר תלוי אם מתייחסים להרים או לא
    2 מכנגד רישום הלידה על ידי אחות הוא אינה מדוייקת בדרך כלל הרבה אחרי הראש

  2. 1. דוקא צפת היא גבוהה מאוד ולא שייך בה כל כך הנידון של ניכוי הרים שהוא יותר משמעותי לבני העמקים, ראה על כך מה שכתבתי כאן http://din.org.il/2013/12/03/%D7%A7%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%AA-%D7%96%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%9C%D7%90%D7%93%D7%9D-%D7%94%D7%A0%D7%9E%D7%A6%D7%90-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%94/
    בהרחבה.
    2. וכאן אני נוגע גם בההערה הראשונה שלך, כשאנחנו מדברים על חשש חילול שבת לא נכנסים לספקות, חייבים לתת כלל ברור, שעת הלידה שנקבעה היא הנתון שלנו, אין לנו נתון אחר, ועל פי זה קובעים, כך גם לגבי זמן השקיעה, מה שנקבע כעיקר להלכה והובא בכל לוחות השנה הוא הנתון על פיו נקבע בענין חמור זה.