הנחת תפילין למי שאלרגי למגע העור

נער לפני בר מצוה הניח תפילין להתלמד, והופתע לגלות כי מיד עלתה תפרחת קשה על העור וכי הוא אלרגי למגע עור, האם מותר למרוח את צד העור הנוגע בבשר, במשיחה של "לק" כדי שתחוץ בין העור ליד.

תשובה:

שלום רב

ראשית התופעה ידועה. מעיקר הדין כתב הרמ"א בסי' כז סעי' ד שעל מקום הכריכות מותר למרוח, ורק במקום הידוק הקשר אסור [כמבואר במשנה ברורה שם] אולם כלל לא ברור שזה יועיל, וגם לכתחילה ודאי כדאי ללא חציצה. קיימות היום בשוק רצועות מסוג מיוחדות שאין בהן את הרגישות הזו, לפרטים תוכל להתעניין בלשכת הקודש, אצל הג"ר מנחם יהודה גרוס שליט"א בטל' 0504141021

בהצלחה רבה ומזל טוב