הנחת תפילין במי שנקטעה כף ימינו

אדם מבוגר שכתב ביד ימין וקטעו את כף ידו, ולימד את עצמו לכתוב ביד שמאל, באיזה יד יניח תפילין.
(כמובן שאם מניח ביד שמאל הוא זקוק לעזרה שמישהו אחר יניח לו).
עדיין אינו מניח באופן קבוע רק כאשר באים לבקש ממנו ומעוניין לדעת באיזה יד יניח.

תשובה:

שלום רב

אדם כזה דינו כאיטר ומניח תפילין על ידו הימנית, כיון שהיא זו החלשה אצלו. אולם אם נגדעה חלילה כל ידו הימנית הוא מניח על השמאלית.

מקורות:

משנה ברורה סי' כז ס"ק כב.