איסור 'לא יגוש' בחוב שעבר עליו שמיטה

אבקש סכום קצר של אסור זה.
והאם קיים חשש שהמלוה יאבד את חובו, האם אסור לתבוע את הלווה לדין תורה לגבות את החוב מנכסי הלווה?

תשובה:

אם עבר על החוב מוצאי שנת השמיטה (תשע"ו) לאחר שהגיע זמן הפירעון, אסור למלווה לתבוע את הלווה לא ישירות ולא באמצעות בית דין. אלא אם כן המלווה מסר 'פרוזבול' לפני ראש השנה של מוצאי שנת השמיטה.

ניתן לראות פרטי דינים אלו בגיליונות עלון המשפט שיצאו לאור בשנת השמיטה הקודמת, גיליון 14גיליון 15 וגיליון 16.