הפקרת גדולים בשנת שמיטה

שלום רב כבוד הרב
במקרה שפלוני עובר בשדה חקלאי , וקוטף 1 ק"ג של פרות לא בכדי לאוכלם במקום אלה בכדי לככתם לביתו , ונניח שמעשה נעשה בשנת שמיטה , האם נחשב הדבר לגזל ?

תשובה:

שלום רב

כאשר הפירות הן של שביעית ומופקרים [לא אוצר בית דין] מותר לקחת אותם כדרך שרגילים לקטוף לאכילה [1 ק"ג זה בסדר] אולם חשוב לדעת שכרגע הפירות עדיין אינם של שביעית אלא רק אלו שחנטו לאחר ט"ו בשבט של השנה השביעית, כךש פירות שביעית יהיו לנו רק בקיץ ובחורף הבא שנת תשע"ו.