דימום קל לאחור הפסק טהרה

שלום וברכה כבוד הרב
עשיתי אתמול הפסק טהרה ויצא נקי וגם כל היום לפני ההפסק לא ירד דם בכלל אפילו לא כתם.כמה שעות לאחר ההפסק טהרה ראיתי שוב דם.ולא יודעת אם זה אוסר אותי או לא כי כל פעם קבוע זה קורה שהכל יכול להיות נקי יום שלם ודווקא אחרי ההפסק טהרה אז יורד שוב קצת דם ומפסיק.בפעם הראשונה הראתי לאבי שמבין בזה והוא אמר בפרוש שזה דם של פצע ואינו אוסר אותי.
אבל כבר מאז עברו כמה פעמים שהדם אחרי הפסק פשוט פוסל אותי וסתם נדחה המקווה בעוד יום.מה עלי לעשות?ואיך אפשר לדעת האם זה דם אסור או דם פצע?

תשובה:

שלום רב

לעולם לא ניתן לקבוע שהדם הוא מפצע ללא בדיקה של אחות טהרה מוסמכת של מכון פועה. הן נמצאות בפריסה ארצית, תוכלי לראות באתר האינטרנט שלהם כיצד תוכלי למצוא אחות כזו באיזור מגוריך. נשים שמתקשות בעשיית הפסק טהרה יכולות לעשות זאת אצלן תמורת תשלום כל שהוא. אגב, אם זה פצע לא כל כך ברור לי מדוע הוא קורה דוקא בשעת ההפסק ולא בשעת הבדיקות שבשבעה נקיים. אם לדעתך זה בגלל המוך דחוק ולא בגלל הבדיקה תוכלי להסתפק בבדיקה טובה ללא מוך דחוק, בפרט אם באותו יום לא ראית דם.

בהצלחה רבה