הסכם על חלוקת רווחים, פרשנות בחוזה

רציתי לברר הסבר בחוזה להשקעה. מדובר בהשקעה שצד א' נותן את שמו שההשקעה יהיה על שמו, וצד ב' הוא המשקיע. וזה לשון החוזה:

1. צד א' מקבל כל שנה 15% מההכנסה נטו של ההשקעה הנ"ל לאחר ניקוי של כל ההוצאות [למשל: ריבית והחזר לבנק, הוצאות ניהול, הוצאות מס וכו'].

2. בשנה ראשונה יקבל צד א' 15% מהערכת הבנק של רווח נטו ובשנה שניה יקבל צד א' 15% מהדו"ח של שנה ראשונה וכן הלאה… עכ"ל.

רציתי לדעת מה הדין אם צד ב' מוכר ומוציא את כספו מההשקעה, האם חייב לתת לצד א' ג"כ 15% מהרווח שמקבל? למשל ההשקעה היתה בסך חצי מליון ש'ח, ועכשיו הוא מוכר את זה במיליון ש"ח, ועוזב את ההשקעה?
בתודה מראש.

תשובה:

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מדובר בשאלה התלויה באומדן דעת הצדדים ויכולה להתברר רק בבית דין.

ההסכם של 15% אינו מפורש גם על מקרה זה. כפי שאני מבין, לאחר מכירת ההשקעה כבר לא יהיה צורך להשתמש בשמו של צד א', אם כן לא מסתבר שאף במקרה זה מגיע לצד א' 15% מהרווחים, ועל צד א' הטוען שמגיע לו 15% מהרווחים להוכיח שזו הייתה הכוונה.