נדר בזמן לידה

ילדתי לפני 3 שנים, עברתי לידה קשה, בגלל הטראומה שעברתי אמרתי להוריי שאין סיכוי שאני עוברת את כל זה שוב, שאינני רוצה להיות שוב בהריון, שאינני רוצה עוד ילדים ושזה הילד היחיד שלי, כמובן שהכול נאמר מתוך פחד וטראומה מהלידה, היום כעבור 3 שנים אנו מנסים שוב להיכנס להריון אבל כבר חצי שנה אינני מצליחה (למרות שבפעם הראשונה נכנסתי מאוד מהר), אמא שלי חוששת שזה בגלל מה שנאמר ושזה סוג של נדר שנדרתי, חשוב לציין שקיימנו ברית ופידיון ונאמר ברכת הגומל בטקס הפידיון , האם עליי לבצע התרת נדרים או שאין קשר בין הדברים?

תשובה:

שלום רב

הנדר הזה אין לו כל משמעות, כיון שהוא נאמר שלא מתוך מחשבה צלולה. יתרה מזו, גם אם היה נדר מוחלט בדעה צלולה, במקרה זה הנדר לא תופס, משום שאת משועבדת לבעל לקיים את מצות פריה ורביה שהוא מחוייב בה, להוליד בן ובת, ולכן אין כל אין צורך בהתרת נדרים.

נתפלל יחד איתכם שתזכו להפקד בזרע של קיימא בקרוב!

הצטרף לדיון

תגובה 1