האם מותר להגיד למישהו להתפלל בזמן עבודה?

שלום וברכה כבוד הרב
שאלה קצרה בעזרת השם

האם מותר להגיד לאבא להתפלל מחר בשעה התשיעית בשנה התשיעית- ביום שני פרשת וישלח – ט' כסלו בשעה- 13:44- 13:53
שעל פי האריז"ל כל הבקשות מתקיימות בעזרת השם, אף על פי שיכול להיות שהוא יבטל עבודה באותן דקות? אני יכול להגיד לו שיקח הפסקה בזמן הזה (אולי כבר יש לו בזמן הזה) אך רק למקרה שלא תהיה לו הפסקה, ועקב הפיתוי הוא יחליט לבטל עבודה ואז יצא אולי אני שם לפני עיוור מכשול.

אפשרי להגיד בדרך שאני מציע לו לקחת הפסקה בזמן הזה?
תודה רבה כבוד הרב :)

תשובה:

שלום רב,

אסור לומר לו להתפלל את התפילה הנזכרת אם הוא יבטל מזמן עבודתו שלא בהסכמת בעל הבית.  באופן כללי, אם אתה יכול לומר לו להתפלל, עדיף לומר לו שיאמר קריאת שמע בוקר וערב. ויזכה לקיים שתי מצוות עשה דאורייתא בכל יום.

בהצלחה