לשון הרע

האם מותר להורים בת"ת או למורה שעובד בת"ת לספר למנהל הת"ת כי יש חשד שאחד מהמורים בצוות משוחח \מדבר \צוחק … בצורה לא צנועה עם אחת האימהות למנהל כדי לבדוק הדבר או למנוע זאת או שדבר זה אסור משום הוצאת דיבה או לשון הרע

תשובה:

שלום רב

צריך מאוד זהירות. בעיני נראה ש90% שמדובר בהגזמה, הקצנה והוצאת דברים מהקשרם. אבל אם אכן אתם רואים בעליל שיש התנהגות שאינה הולמת תוכלו לדווח, אבל הייתי מציע שקודם כל תנסה לדבר עם המלמד. ואם יש צורך במכתב אנונימי. כי הנזק שניתן לעשות לו ע"י דיבור כזה, הוא עצום, וחייבים מאד מאד להזהר.