חיוב מזוזה ללא משקופים

שלום רב,

נכנסתי לבית חדש לא מזמן ואני לא בטוח האם עליי לשים מזוזה גם בחדר השינה.

אנסה להסביר עד כמה שאפשר במילים כיצד ניראה הפתח לחדר השינה (אם ישנה אפשרות אני יכול לשלוח תמונות למייל).

אז ככה, קודם כל אין דלת ואין מסגרת לדלת, כלומר מצד שמאל של הכניסה יש קיר רגיל וחלק, כלומר ללא צורה של קורה או משהו כזה, מלמעלה גם יש המשך רגיל של התקרה (כמו בכל הבית) כלומר התיקרה לא יורדת כלפי מטה בכניסה לחדר השינה ואין צורה של משקוף, בצד הימני יש קיר שהוא כן יש לו מאין צורה של מסגרת.

האם עליי לקבוע מזוזה?

תודה,

תשובה:

שלום רב

לפי מה שאתה מתאר שאין כלל משקוף ולא פי תקרה היורד ואין מזוזה משמאל אכן אין חיוב מזוזה. אבל באמת היה עדיף לראות תמונה.