בדיקת מזוזה שלא היתה בשימוש

שלום רב,

לפני כ 7-8 שנים קיבלתי מאמא שלי מזוזה חדשה אולם לא היה לי בה צורך באותו הזמן (וגם מא שלי ביקשה שאני לא אעשה בא שימוש) אז הכנסתי את המזוזה לשקית קטנה והנחתי אותה על המדף בחדר היכן שהיא נמצאת עד היום..

האם כעת ניתן להשתמש במזוזה ולשים אותה על הדלת?

תשובה:

שלום רב

אינני רואה סיבה מדוע להשתמש. אלא שכדאי לבודקה קודם לכן [אם עברה בזמנו הגהה תוכל רק לפתוח ולראות שלא נמרחו אותיות ולא נוצר ביניהם דיבוק או מחיקה]. כמובן בתנאי שכרגע האמא מסכימה לכך.