מותר לרווקה ללכת עם שיער פזור ארוך?

שלום כבוד הרב!
רציתי לשאול האם מותר לי ללכת בשיער פזור אורך השיער שלי מגיע בערך עד המותניים ואני עדיין לא נשואה (בת 17)?
תודה .

תשובה:

שלום רב

גם פנויה אסור לה ללכת עם שיער פזור ארוך.

בזכות מצות הצניעות תזכי לכל הטוב!

מקורות:

כך כתב המגן אברהם בסי' עה ס"ק ג, מור וקציעה שם, ובשבט הלוי ח"ו סי' קצט.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מדוע זה תלוי במראה?
    והרי ההלכה לא נועדה לכסות את יופיה של האישה אלא להעניק משמעות מכבדת ליופי הנשי, כך שמדוע אין הלכה אחת לכולן?

  2. לא הבנתי מה בדברי סותר למה ששאלת, כאשר המראה נראה פרוע או משוך את העין זה סותר לצניעות וכאשר זה עדין וסולידי זה בסדר, וזו כוונתי שזה תלוי במראה.