חלב נכרי / סיוע לאח במצוקה מכספי מעשר

ערב טוב
א.האם מותר לאכול מוצר עם חלב נכרי?
ב. האם מותר לתת מכספי מעשר לאחי המחתן את בתו-הוא מטופל בעשרה ילדים מהם אחד נכה-הילדים לומדים בישיבות ובסמינרים.
תזכו למצוות

תשובה:

שלום רב

א. אין לאכול מוצר המכיל חלב נכרי בשום אופן. לצורך חולה או יולדת הזקוקה לחיזוק ואין לה חלב אחר, ידוע שהתיר הגר"מ פינשטיין זצ"ל בהסתמך על כך שהחלב המשווק על ידי הרשתות הרשמיות מפוקח על ידי הרשויות ואין חשש שמא עירבו בו חלב של בהמה טמאה, אולם לסתם אדם קיימת גזירת חכמים שלא להשתמש בחלב כזה. תוכל לראות כאן כמה תשובות בענין זה באתר.

ב. אם אכן הוא נזקק נדמה שזהו היעד הנכון ביותר לכספי המעשרות, סיוע לאח במצוקה, ובפרט שבניו שיהנו מכספים אלו הם תלמידי חכמים הלומדים בישיבות.