העלאת סרטון עם שיר ברקע ללא רשות בעלי הזכויות

שלום וברכה כבוד הרב היקר

האם מותר להעלות סרטון לשיתוף, כשאני לא בעל הסרטון.
יש בסרטון שיר אחד שהוא – כהבנתי – עם זכויות יוצרים. אני מבין שבעל הסרטון שילם בכספו על הזכות להשתמש בשיר/מנגינה. וזה סרטון לזיכוי הרבים, זאת אומרת ניתן להפצה ושיתוף נוסף.
אך אני לא שילמתי על הזכות להשתמש בשיר/מנגינה שבסרטון.

מותר?

תודה רבה ושבת שלום!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

כל עוד שלא ידוע שהשימוש בשיר נעשה שלא כדין, ניתן להעלות את הסרטון.

מקורות:

אכן מסתבר שהשימוש בשיר הוא ברשות ולא צריך לחשוד שנעשה שלא כדין. אם יוצר הסרטון התכוון לזיכוי הרבים, מסתבר שהוא מעדיף שיעתיקו את הסרטון בצורתו המקורית.

בנוסף לכך, יש מקום להקל בהעתקת שיר לצורך שימוש אישי (עיין כאן). במקרה של שיתוף מסייעים בידי אלו שרוצים להעתיק לשימוש אישי.