התקנת WINDOWS מחדש לאחר שהמחשב הושבת

שלום הרב,
אם אשתי עובדת מהבית דרך האינטרנט. האם חייב שמערכת ההפעלה (windows) תהיה חוקית?
כי היה לנו מחשב עם מערכת הפעלה חוקית אך כרגע הוא פתאום הושבת.
יש לציין שקניתי את המחשב עם מערכת הפעלה שבאה עליו, ויש מדבקה המאשרת את הזכות, אך אין לי דיסק התקנה (על דיסק התקנה שאפשר להתקין גם בעצמנו הם לוקחים יותר כסף).

תשובה:

שלום רב,

הנך רשאי להתקין מתוך דיסק של חבר או אפילו מתוך דיסק לא חוקי ולאחר מכן להפעיל את מערכת ההפעלה באמצעות הקוד המופיע על המדבקה שלך.

יש לך זכות למערכת הפעלה מותקנת על גבי מחשב זה. אם היית קונה דיסק היית רשאי להתקין גם על גבי מחשב אחר לאחר שהמחשב הראשון היה מתקלקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב,
    ואם מדובר בגרסא טיפה יותר עדכנית? כי זו היחידה שיש לי דיסק.
    יש לציין שהשדרוג שבגרסא כלל לא משפיע על איכות העבודה שאני צריך במחשב.
    תודה.

  2. אין בכך מניעה הלכתית, אם לא נהנים מהתוספת. אבל, לכאורה, לפי החוק אסור. שהרי אחרת כל אחד יטען שהוא לא נהנה.