המעביד התחייב להחזר נסיעות, אולם בפועל העלות היא מחצית מהסכום

במקום עבודתי אני נוסע לקורס קבוע לאורך שנה. הקורס על חשבון העבודה כמו כן הנסיעות ( במחיר אוטובוס גם אם אסע ברכב) והוצאות אש"ל. כיום התחלתי גם ללמוד באוניברסיטה ביום החופשי שלי. בעקבות הלימודים באוניברסיטה אני נחשב סטודנט וזכאי להנחה משמעותית בנסיעות. השאלה האם כשאני מגיש חשבון הוצאות נסיעה אני צריך לומר כמה זה באמת עלה לי? או שמותר לי להגיש לפי איך שעולה לאדם רגיל? וכמו שאם היה עולה יותר הייתי מקבל החזר רק מחיר אוטובוס, כך גם אם זה עלה פחות.
אשמח לתשובה מהירה
תודה

תשובה:

שלום רב,

אתה צריך לדווח על הוצאות הנסיעה בפועל.

על אף שתמיד החזר נסיעות הכוונה היא חלק מהמשכורת. ולכן לא מתחשבים בעלות הוצאות הנסיעות בפועל, אלא לפי מה שסוכם על החזר הנסיעות. מ"מ במקרה האמור, הכוונה היא ממש להחזר על ההוצאות בפועל. שכן המעביד מעוניין שהעובד יעשה את הקורס, ורק העובד אינו מוכן לעשות זאת אם לא ישלמו לו את הוצאות הקורס, וחלק מההוצאות הם מחיר הנסיעה. לכן אם בפועל במהלך כל השנה מחיר הנסיעה היא חצי מהעלות של נסיעה רגילה באוטובוס, ודאי שלא ניתן לתבוע מהמעביד מחיר מלא. בפרט שהעובד לא התאמץ כלל כדי לחסוך את מחיר הנסיעה, אלא פשוט המחיר הוא זול יותר.

מקורות:

ראה עןד כאן בנידון החזר נסיעות