זכאי להנחה הזמין כרטיס גם עבור חברו

1) אם לאדם יש הנחה ממקום עבודתו, מכך שחבר בארגון כלשהו או כל הטבה אחרת המקנה לו הנחות למופעים שונים ואטרקציות שונות, והוא מציע לי ללכת יחד איתו לטיול הזה, האם מותר לו להזמין ביחד עם הכרטיסים שלו גם כרטיסים לי כך שגם אני אוכל להנות מההטבה?
2) אם להלכה אסור, והוא כבר הזמין, איך עליי לנהוג כדי לכפר על כך?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

1) אם אפשרי להזמין כמה כרטיסים יחד ולקבל הנחה על כולם, הרי זה אומר, לכאורה, שההנחה ניתנת גם אם מזמינים עבור חברים.
בכל מקרה, אם יש ספק, יש לברר אצל הפקידים שמוכר כרטיסים במופע, או אצל הארגון שנותן את ההנחות.

2) אם המופע עדיין לא התקיים, יש לברר אצל המפעיל של המופע אם הוא נותן רשות להשתמש בכרטיס או מעוניין לבטל את הכרטיס ולהחזיר את הכסף. אם המופע כבר התקיים ולא היה לך שווה להשתתף בו במחיר הרגיל, אינך חייב לשלם תוספת כסף במקום ההנחה שקיבלת.