מניקה אם צריכה חמשה ימים גם לאחר כתמים

שלום כבוד הרב. אני מניקה כבר חמישה חודשים ללא מחזור. וגם לוקחת גלולה למניעת הריון שתופעות הלוואי שלה הם דימומים. בניגוב בחדר הנוחיות היה דם של מחזור וגם כתמים של דם ..ששמתי תחתונית היה כתמים שחורים והרבה. אני יודעת שאני בנידה אבל השאלה שלי אם זה יפסק לאחר יום אחד או יומים אוכל מיד לספור שבעה ימים נקיים?

תודה רבה

תשובה:

מועדים לשמחה

מאחר שלפני הדימומים היית טהורה. לעולם צריך לספור חמישה (או ארבעה לנוהגות כך), לפני שעושים הפסק טהרה ושבעה נקיים. חמשת הימים הם גם שהנידות היא מכתמים.