מה נחשב לתחילת הוסת

שלום, ביום שבת בצהריים אשתי הרגישה כאבי מחזור וע"כ בערב עשתה בדיקה לראות אם קיבלה ובבדיקה היא מראה מסופק (נוטה לדם אך לא מוחלט) ולמחרת בבוקר כבר בטוח קיבלה, ממתי למנות את תחילת המחזור (נפק"מ למתי לעשות הפ"ט ולחישוב וסתות)? ואם ראוי להחמיר כיצד?

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שנהגתם פרישות בעקבות המראה המסופק, בפרט שהוא נוטה לדם. ואם כך יש למנות מיום שבת בצהרים. אפילו אם יתברר אח"כ שטעיתם, והמראה טהור. אולם את הוסת תספרו מיום המחרת.

מקורות:

ראה כאן.