ברכות על מינים שונים

מה הברכה על ביסלי, במבה, ציפ'ס, בפלה מצופה שוקולד? ?

תשובה:

שלום רב

זו שאלה תמימה אבל יש בה כמה מוקשים… הלכה למעשה: ביסלי וופל מצופה שוקולד מזונות, במבה שהכל, ציפס' תלוי – כזה העשוי מרצועות תפוח אדמה ברכתו בורא פרי אדמה [תפוצ'יפס] ואילו זה העשוי מקמח תפוחי אדמה [פרינגלס'] ברכתו שהכל.

מקורות:

יש שעוררו שיש לברך על במבה בורא פרי אדמה כיון שהיא עשויה מתירס שלם המנופח על ידי חום, למעשה המציאות לרוב אינה כך והמנהג לברך שהכל.