נולד בניתוח אם עושים ברית מילה בחג הסוכות

שלום, אני מתוכננת לעבור ניתוח קיסרי ביום חמישי הקרוב כך שברית המילה ייצא ביום חמישי חג הסוכות . האם מלים באותו יום או שניתן לדחות?

תשובה:

שלום רב,

ראשית נתקן את נוסח השאלה… אין שאלות בברית מילה שהשאלה היא האם ניתן לדחות. אלא או שחייבים למול ביום השמיני משום שזה זמן המצווה, או שאסור למול ביום השמיני.

לעצם השאלה מאחר שהילד אמור להוולד בניתוח, הגדרתו ההלכתית היא "יוצא דופן" (כלומר, יצא מהדופן… ומכאן ההגדרה מושאלת לכל דבר חריג). שאין מלים אותו בשבת או ביום טוב, אלא הברית נדחית ליום שישי חול המועד סוכות.

שיהיה בהצלחה