מה זה עור הפריעה?

שלום לרבנים רציתי לדעת מה זה פריעה? תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

העור החופה את איבר המילה מורכב משני חלקים, העור העבה יותר והמדולדל הנראה לעין הוא הערלה, ואותו נצטווה אברהם אבינו להסיר בברית המילה, ומתחתיו בצמוד לאבר ממש יש עור נוסף הנקרא עור הפריעה, אותו נצטוינו גם כן להסיר ולגלות את האיבר לגמרי עד לעטרה. דבר זה נעשה באחד משני אופנים, ולא נכנס כאן לפולמוס ההלכתי שסביב הענין אלא רק נציין לעובדות, יש שמכניסים דבר קהה ממתכת בנקב שבאיבר לפני המילה ומסובבים בעדינות עד שעור הפריעה נפרד לגמרי, ולאחר מכן תופסים על ידי המגן את שני העורות יחד ומסירים הכל בחיתוך אחד, ויש שאינם מפרידים, אלא לאחר הסרת עור הערלה המוהל בציפורניו המותאמות לכך פורע עור זה לשנים ומפרידו וכופלו סביב האיבר מעבר לעטרה.

העיקר לזכור את מאמר חז"ל שהמל ולא פרע כאילו לא מל, כלומר מצות מילה מתקיימת על ידי הסרת שני העורות יחד ובעור הערלה לבד לא עשה ולא כלום.

שנזכה לקדש שם שמים בכך הליכותינו ולקיים את הברית אותה כרתנו עם אבינו בשמים!