מה מברכים על בוטנים אמריקאים קבוקים

שלום כבוד הרב,

מה מברכים על אכילת קבוקים ובוטנים אמריקאים?

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין יש לברך מזונות, אולם יש שהצריכו לברך שתי ברכות לכן ראוי לכתחילה במידת האפשר לברך אדמה על מאכל אחר ולפטור גם את זה, או להפריד את חלקי הבוטנים הללו לשנים ולברך על הציפוי בנפרד ועל הבוטן בנפרד.

מקורות:

לגבי מאכלים שיש בהם מיני מזונות, הכלל הוא שאם המזונות באים לעיקר המאכל, אף שהם מיעוט ברכת המאכל כולו מזונות, ונראה שבבוטנים אלו הוא לעיקר המאכל וכן הורה הגרש"ז אויערבך, אולם יש שחששו שאפשר שאינו עיקר מאכל אלא טיבול לבוטנים, ולכן ראוי לברך אדמה על מאכל אחר ולפטור גם את הבוטן כאמור.