גרושה שהיתה עם אחר לפני הגט ועתה היא בהיריון מהגרוש

לרב שלום,
אני גרושה כבר בערך שנה ויש לי ולגרוש ילד משותף מהנישואין.
בחודשים האחרונים הייתה איזשהי היתקרבות ביננו ואנחנו חושבים על חידוש הקשר שלנו. לפני כחודשיים נכנסתי להריון ממנו.
הבעיה היא שכשהיינו נשואים חיינו בנפרד תקופה ארוכה לפני שהיה לנו גט, ובתקופה זו שנינו קיימנו יחסים מחוץ לנישואין.
מה יש לעשות במקרה כזה? האם אני יכולה לעשות תשובה על מה שקרה בזמן הנישואין? האם מותר לנו לחזור לחיות יחד?

תשובה:

שלום רב,

תשובה את אכן חייבת לעשות. איסור אשת איש זה איסור חמור מאד. ואין לזה כל קשר להיתר או לאיסור להמשיך לחיות עם בעלך לשעבר.

לעצם השאלה, כידוע, אשת איש שהיתה עם מישהו אחר בעודה נשואה אסורה לבעלה ולבועלה. לכן גם לאחר הגירושין את אסורה לחזור לבעלך.

לגבי ההיריון מהבעל, למרות האיסור לחיות איתו חיי אישות, הילד אינו ממזר והוא כשר לקהל.

מקורות:

למרות האמור בסוגיא (בנדרים צ,ב) וכל הנידון האם האישה נאמנת לומר שהיא זינתה, או לא. במקרה זה, זה לא שייך כלל. שהרי הסיבה שהאישה אינה נאמנת, זה בגלל שהיא משועבדת לבעלה כמבואר שם בסוגיא ובראשונים. אולם במקרה זה שהם כבר התגרשו, אין אפשרות לבעל לומר שהוא לא מאמין לה, ולכן ודאי שהיא אסורה לבעלה – כך כתב גם בשו"ת אור שמח (סי' א') כי גם אם נאמר שכל עוד הבעל אינו יודע אין איסור. לאחר הגירושין, ודאי שיש איסור גמור.