קבלת תענית לתשובה

שלום כבוד הרב אתמול יום שבת כעסתי מאוד על הילד שלי ואמא שלי נכנסה בננו וכעסתי גם עליה ורצתי לקבל עלי בלי נדר לצום שני שלישי ידועה לי כי היום במנחה אני יקבל את התענית אבל רציתי לדעת שבלילה שיבן שני לשלישי עם אני אוכל ואיך אני מקבל את היום אחרו

תשובה:

שלום רב

חכמי הזמן כבר קבעו שאין להרבות בתעניות לתשובה. הדרך בה צריך לנהוג זה להרבות בתורה ובמעשים טובים, לבקש סליחה מהאם, ולקבל בלנ"ד להבא להקפיד יותר בכבודה. תוכל לקבל על עצמך ללמוד קצת יותר מהרגלך מכאן ולהבא ועוד כהנה וכהנה, ואין טעם להתענות.

לעצם השאלה, המנהג הוא שתענית יחיד מתחילה בעלות השחר ולא מהלילה.