מעשר כספים לאבא

שלום הרב!
אבא שלי ביקש ממני סכום כסף מסויים לצורך דחוף שהיה לו, ואמר לי שיחזיר לי
בעז"ה, לאחר כמה ימים התברר לי שאבא שלי נמצא עם חוב גדול בבנק שגרם לחסימת חשבון הבנק שלו, ולכן הוא לא היה יכול להוציא כסף וביקש ממני. אני לא רוצה לבקש מאבא שלי את הכסף,
אך שאלתי היא, האם אני יכול בדיעבד להחשיב את הכסף שנתתי לו כמעשר כספים ובחודשים הבאים לא להוציא מעשר כנגד הסכום שנתתי לו?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

אינני רואה סיבה למה לא. אין צדקה יותר חשובה מלסייע לאבא, ואם אכן אתה נמנע מלבקש את כספך רק כדי לסייע לו במצבו הדחוק, בודאי תוכל לנכות זאת משיעור המעשרות.