התרת נדרים על מנהג לחזור על שם ה' כמה פעמים

בס״ד
יש לי ocd שזה גורם לי לפחדים נוראיים ולמחשבות טורדניות, ובגלל זה אני עושה לפעמים המון חומרות בהלכה…
נגיד אם קראתי תהילים והסתבכתי עם שם השם (נגיד אמרתי פעמים א-לוהים או שאמרתי אותו פעמים כי בפעם הראשונה לא אמרתי אותו ברור ואותו קצת..) הייתי חוזרת שוב על הפרק ועשיתי את זה כבר יותר מ 3 פעמים, ובא לי להפסיק עם זה, אני יכולה להפסיק או קצריך התרת נדרים?

תשובה:

שלום רב,

את לא צריכה לעשות התרת נדרים, משום שאין זה "מנהג" שצריך לעשותו. מה שאנשים לפעמים חוזרים פעמים זה נובע מתוך יראת שמים שלהם שאם אינם בטוחים שאמרו בפעם הראשונה כראוי. אולם צריכים להבחין, לפעמים זה נובע משגעון מסויים, וצריכים להמנע מכך.

גם חומרות אחרות שעשית, מאחר שזה נובע לא מתוך מודעות גמורה, אין צורך בהתרת נדרים. אחת החובות שיש על האדם בעולמו, הוא לנהוג כאחד האדם, ולא באופן שונה.. אחרת, עבודת ה' שלו בעתיד תפגע.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס״ד
    שוב פעם הסתבכתי עם זה //:
    קיבלתי על עצמי לקרוא בלי נדר 15 פרקי תהילים ביום
    ועכשיו בגלל שפחדתי שפיספסתי כמה פרקים חזרתי עליהם שוב, ועשיתי את זה יותר מ 3 פעמים
    יש עליי עכשיו נדר לחזור על הפרק עוד פעם אם אני פוחדת שפספסתי אותו? \:

  2. בס״ד
    הוספתי במשך 3 ימים ל15 הפרקים עוד איזה 2 או 3 פרקים כל יום בגלל שרציתי להתפלל בשביל כל מיני דברים (לא התכוונתי לעשות את זה בקביעות) ולא אמרתי על זה בלי נדר.
    אפשר להפסיק להוסיף את הפרקים או שצריך התרה?
    בכללי על איזה מנהגים צריך התרה?