דיווח שאינו נכון לגמרי כדי לקבל מענק עבור שירות לאומי

על פי חוק הביטוח הלאומי משולם מענק חד פעמי לחיילים משוחררים משירות חובה, או למי שסיימו שירות לאומי תקופה של 24 חודשים, ושעבדו במשך 6 חודשים מלאים בעבודה נדרשת (סוגי עבודות שונות).
אם עבדתי 5 חודשים במקום עבודה מסוים, ועוד מספר ימים במקום עבודה אחר, וחסרים לי מספר קטן של ימי עבודה בכדי שאוכל להגיש בקשה לקבלת המענק. האם מותר לי לבקש מהאדם שאני עובד אצלו בפועל רק כמה ימים שירשום לי כאילו עבדתי שלושה שבועות או משהו כזה, רק בכדי שאוכל לקבל את המענק (ממנו אני יקבל משכורת רק על הימים שהייתי אצלו), או שזה גזל? ואם אני עובד אצלו בפועל, אבל לא יום עבודה מלא נניח כמה שעות והוא רושם לי יום מלא זה בסדר?

תשובה:

שלום רב,

ברור שזה גזל. חייבים למלאות את כל הימים והשעות.

מקורות:

לעניין האיסור לקבל תקציבים מהממשלה בלי לעמוד במלוא התנאים, עיין בשו"ת אגרות משה חו"מ ח"ב סי' כט.