ממתי מונים חמשה ימים עד לשבעה נקיים?

שלום רב,

רציתי לשאול לגבי התחלת ספירת 5 ימים.
לפעמיים לפני שאני מקבלת וסת יש לי מעט כתמים חומים, ואז אני רואה דימום ממש חלש שאחריו מגיע הדימום הרציני.
האם אני רשאית לספור כבר מהדימום החלש שאני יודעת שמרמז על הוסת שהולך להגיע?
למעשה זה היה כך: יום שישי-שבת כתמים חומים חלשים
ראשון אחרהצ(לפני שקיעה)-דימום חלש מאוד בניגוב
שני-קיבלתי בבוקר.

פרטים נוספים: *אני אשכנזיה.
*אנחנו כבר תקופה מתכננים הריון.
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני, מונים חמשה ימים מהיום שהאישה נאסרה על בעלה. אולם אם היא ראתה כתם ויש ספק בליבה האם כתם זה אוסר אותה או לא, ונוהגת פרישות מחמת הספק. אזי ניתן למנות מאותו יום, אפילו אם למעשה אח"כ התברר שהכתם היה טהור ולא מטמא. אולם ברור, שאם לא נהגה פרישות מאותו כתם, ודאי שלא מונים באותו יום.

מקורות:

שבט הלוי (ח"ו סי' קכט, חשב האפוד (ח"ב סי' קי). וראה עוד בשו"ת אגרות משה (ח"ד סי' סח) ומה שכתב עליו במשמרת טהרה (פרט ט' אות ז').