כתבו בכתובה ז"ל על האבא שנפטר / אם כתובה פסולה פוסלת גם את הנישואין?

שלום כבוד הרב,
לפני כחצי שנה התגרשתי לאחר נישואים קשים.
במועד לא רחוק מתהליך הגירושים חמותי לקחה את הכתובה לרב שאמר כי הכתובה הינה פסולה ב 4 מצבים,
בכתובה צוין לפני שם הבעל את התואר מר
עוד צוין התואר ז"ל לאביו וישנם עוד שני סיבות לכך שהיא פסולה לדבריו, אך לא התעמקתי כי כבר ידעתי שאת ההתעללות שלו אני חייבת להפסיק וברצוני להתגרש.
שאלתי היא, האם אני רשאית להתחתן עם כהן במידה וכך יקרה?
התחלתי קשר עם כהן וזזנו לאחור בשל סוגיית הכהונה
מה שמצער אותי ואני חושבת שגם אותו
כמובן שבעתיד אני רוצה חתונה כשרה עם רב
אשמח לעזרה

תשובה:

שלום רב,

למיטב הבנתי הכתובה כשרה לחלוטין. הכיתוב מר לפני השם אינו פוסל את הכתובה, כמו כן אם כתבו ז"ל על אביו שנפטר אינו פוסל את הכתובה.

אבל דעי, כי גם אם הכתובה פסולה לחלוטין, אין כל קשר בין זה לבין הנישואין שהיו כשרים לגמרי, ואם כך, היום את גרושה ללא כל ספק כלומר, את אסורה לכהן. לכן מוטב אם הקשר החדש יפסק מיד ולא תאלצי לעבור משברים חדשים, מספיק עברת עד כה, הבחור אינו נועד בשבילך, וכדאי שתקבלו החלטות מיד, אחרת יהיה מעט מאוחר, והמצפון לא יניח לך.

שיהיה בהצלחה

מקורות:

על כתיבת ז"ל לאבי החתן או הכלה, ראה ברמ"א חו"מ סי' מט סעי' ז' ובש"ך שם ס"ק יד, וראה באורחות רבינו (ח"ה עמוד נא) שם הובא כי בכתובת נכדתו של מרן הקהילות יעקב, כתב הקהילות יעקב בת הרב ר' שאול ז"ל.