מותר לשתות לפני תפילת ערבית?

בס״ד
מותר לנשים לשתות לפני תפילת ערבית (מים), לאישה שמתפללת כל יום את תפילת ערבית בתור תפילה אחת ביום?
ואם כבר שתיתי מים בטעות התפילה פסולה?

תשובה:

שלום רב

אין כל איסור לשתות מים לפני התפילה, לא לאנשים ולא לנשים, ואפילו לפני תפילת שחרית אין בכך איסור.

גם אדם שאוכל לפני התפילה באופן האסור וכדלהלן אינו פוסל בכך את תפילתו אלא שעבר איסור.

מקורות:

ראה שו"ע סי' פט סעי' ג. זאת ועוד, בשונה מתפילת שחרית שלפניה אסור לטעום כלום חוץ ממים או שאר משקה שאינו חשוב, מותר לאכול לפני תפילת ערבית מעט פירות או אפילו פת פחות מכביצה, ורק אכילת קבע אסורה, כמבואר בשו"ע סי' רלב סעי' ג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס״ד
    תודה על התשובה (:
    איזה חלקים בתפילת ערבית לא אומרים ביחיד? שמעתי שקדיש אבל לא הבנתי ממש איפה הקדיש מתחיל ונגמר…

  2. אין לומר ביחיד ברכו את ה' המבורך ואת הענייה ברוך ה' המבורך לעולם ועד, וכן אין לומר קדיש – מיתגדל ועד דאמירן בעלמא ואמרו אמן. כמו כן אין לומר את הקדיש שלאחר השמונה עשרה מיתגדל עד עושה שלום וכו'.

  3. לא מתפללים עם הפנים לתמונת אדם כדי שלא יסיח דעתו ושלא יראה כמשתחווה לו, אבל אם התמונות מהצד אין בעיה.