חשש ייחוד בפגישות

שלום,
הקשר מתקדם ואנחנו מתכננים ללכת לטיול ביחד, לא במקום מבודד. רצינו לדעת האם ניתן בערב לישון באוהלים נפרדים או שעדיף שאחד מאיתנו ישן באוטו? תודה.

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שהקשר ביניכם עדיין לא מוסד.. אולי כדאי לוותר על הטיול המשותף, לזמן שהקשר ביניכם יהיה רשמי?!

לענין הלכות יחוד, אם אתם נזהרים שלא להיות במקומות מבודדים, אין בכך איסור יחוד. אבל צריכים לשים לב, כי גם במהלך הלילה המקום לא יהיה מבודד, לכן אני לא מאמין שיכול להיות מצב שיהיה מותר לכם לישון באהלים סמוכים. יודגש, כי בזוג מאורסים איסור ייחוד חמור יותר מסתם יחוד אקראי עם אישה. מאחר שיש ביניהם קשר, ויש חשש להכשלות בעבירה. מטעם זה, גם במצב שלכם לכאורה עליכם לנהוג זהירות כמו בין ארוס לארוסתו.

שיהיה הצלחה