האם ניתן לתת לבחור ישיבה ממעות מעשר כספים?

שלום,

חיפשתי ולא מצאתי תשובה מפורטת האם בחור ישיבה מוגדר כעני לעניין מעשר כספים, אשמח אם הרב יוכל להפנות אותי למקורות שמדברים על זה.

והאם יש הבדל בזה בין בחור ישיבה לבין אברך?
האם מדובר בכל בחור ישיבה או רק כה שהוריו אין להם כסף הרבה?

ישר כח גדול לרב.

תשובה:

שלום רב,

באורחות רבינו (מרן הסטייפלר זצ"ל, ח"ג עמוד קמ) הובא בשם  הקהילות יעקב כי בחור ישיבה דינו כעני וניתן לתת לו ממעות מעשר כספים. אולם אם הוריו נותנים לו כל צרכיו, ולא חסר לו. כתב שם ח"א (עמוד רחצ) בשם הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט"א כי החזון איש הסתפק בזה אם דינו כעני שניתן לתת ממעשר כספים. ובמעשה איש (תולדות החזון איש ח"ג עמוד קמח) הובא בשמו, כי אם בן להורים עשירים, אבל אם לא הניחו לו כסף בצד, דינו כעני וניתן לתת לו ממעשר כספים.