האם מותר ללמוד מקצוע מפי אישה?

יש מבצע גדול של קורס לצורפות ממש הנחה גדולה וקורס של כמה ימים בודדים.א.קודם כל האם ראוי לגבר לעבוד בזה ? ב. האם מותר להשתתף בקורס כזה כאשר יהיו שם גם גברים וגם נשים? ג. האם מותר להשתתף בזה במקרה שבו מי שמעביר את הקורס היא אישה ?

תשובה:

שלום רב

1. אין כל בעיה ללמוד מקצוע זה. גברים רבים עסקו בו בעבר. 2. מותר להשתתף בקורס כזה כאשר יש הקפדה על שמירת כללי הצניעות, אם יש שם נשים שלבושות בצורה שאינה צנועה וברור שתכשל בהסתכלויות אסורות, זו אכן בעיה. 3. באופן עקרוני אסור למורה ללמד תלמידים בנים מעל גיל 9, בלי ספק זה עלול להביא לידי הסתכלות אסורה וחשש הרהורי עבירה.

מקורות:

ראה כאן.