דם מחמת התקן תוך רחמי

כל חודש בימי הניקיון של אשתי מופיע דימום אנו פונים לרב הבקי בהלכות נידה ששואל מתי היא טבלה? לאחר מיכן הוא מבקש שנפרוש עד למחרת ומבקש שלא נסתכל בקינוח. ולמחרת לחזור לשגרה. היום אשתי ראתה שוב פעם [אני מציין שלפני שבוע היא טבלה]בקינוח ואין לנו אפשרות את מי לשאול. לאחר כשעתיים הא רעתה צבע חום נס קפה. כך גם בפעמים הקודמות. השאלה שלי האם לאחר מספר רב של מיקרים לפחות 7 חייב שוב להמתין עד למחר ולשאול שוב את הרב??? אני מודה שמאוד מאוד קשה לי!!!

תשובה:

שלום רב

למען האמת אני לא כל כך מבין את הוראתו של הרב. כנראה הוא מניח שהדימום הזה הוא מפצע שנגרם מההתקן, אני לא משוכנע שזה כך, למיטב ידיעתי יש נשים שההתקן גורם להן לדימום וסתי קל שכמובן אוסר. לדעתי, כיון שמדובר בתופעה קבועה, יש לפנות לרופאת נשים המבינה לצרכיה של האשה הדתית שתתן פתרון אחר למניעה. כמובן כזה התקף על פי הלכה.

בהצלחה