הקנאת זכויות פנסיה ליורשים

כאשר למצווה אין קרקע בבעלותו (מתגורר אצל הבת), איך ניתן להקנות זכויות פנסיה ליורשים?

תשובה:

שלום רב,

האפשרות הטובה ביותר היא להודות בהודאה גמורה לפני שני עדים, כי זכויות אלו שייכות לפלוני, ובכך לדעת הפוסקים שקנין אודיתא הוא קנין גמור, בכך הוא מקנה את הזכויות. ואילו לדעת הפוסקים שאודיתא אין זה קנין אלא הודאת בעל דין, בכל הוא מודה שהוא הקנה את הזכויות – למעשה, התוצאה היא אחת, ע"י ההודאה הזכויות שייכות מעתה לפלוני.

לפעמים די בכך שהוא כותב את היורש כמוטב בזכויות אלו. אולם לא תמיד זה מועיל – ראה בשו"ת אגרות משה (חו"מ א' סי' יז).