הפריש חלה והתערבה בבצק – להשאל על ההפרשה

הפרשנו חלה ואחד הילדים החזירה לתוך הבצקואיננו יודעים היכן היא, האם כמו שאמר לי מישהו ניתן להישאל על ההפרשה בפני שלשה, ולהפריש מחדש, ואם ניתן לקבל מקור לכך, תודה רבה !

תשובה:

שלום רב

אכן כך יש לעשות.

מקורות:

רמ"א סי' שכג סעי' א. אלא שראוי לעשות מהחרטה פתח כגון שלא רק יאמר בפני השלושה שהוא מתחרט על ההפרשה אלא יאמר גם שאילו היה יודע שיתחרט על הפרשתו לא היה מפריש. ראה בס' אבני ישפה יו"ד סי' קלז.