לתרומות לחץ כאן

אופן צליית הכבד והכשרתו

שלום.
ברצוני לשאול האם צריך לצלות את הכבד משני צדדיו, או שמספיק בצד אחד בלי להפוך בכלל. ואם צריך, מה הדין בדיעבד שכבר נצלה כך.

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אין חיוב לצלות את הכבד משני צדדיו, אולם יש חיוב שהכבד יצלה עד שיהיה ראוי לאכילה, לכן אם לא יצלה משני צדדיו יהיה צורך להשהותו זמן רב על האש עד שגם צידו השני יהיה ראוי למאכל, ודומה שבאופן זה צידו התחתון יחרך לגמרי.

מקורות:

ראה רמ"א יו"ד סי' עו סעי' ב ובט"ז שם. וע"ע כף החיים יו"ד סי' סט אות שכ, ובבן איש חי פ' אחרי אות י.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל