צליית חלבי אחרי בשרי על אותה רשת

מדוע מותר לצלות בשר על מנגל חשמלי או תנור בזה אחר זה גם ללא מליחה? הרי הבשר ניצלה מהחום (ולא מאש)והחום לא שורף את הדם מיד אלא שואבו מהבשר וחלקו נבלע ברשת (ולא כאש ששורפו מיד) וא"כ אח"כ כשמניח בשר אחר הרשת פולט הדם לתוכו ונבלע בו ומדוע שלא יאסר? ואם נאמר שכ"ז שהוא חם הוא לא מבליע (הרשת) א"כ יהיה מותר להניח גבינה אחר שניקתי הרשת?

תשובה:

שלום רב

שאלתך היפה דן בה הט"ז במקור הדברים ביו"ד סי' עו ס"ק י, ומבאר, שהדם אינו נסרך במקומו ולכן הוא מיד מתכלה לגמרי, ואילו שאר בליעות האיסור נסרכות ונדבקות ולכן הן משתהות מעט עד שנשרפות, ובינתיים הרשת בולעת מטעמן. ממילא לא ניתן להניח על המנגל גבינה.

בהצלחה רבה ויום טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יישר כח, שאלתי היתה גם הרי במנגל חשמלי ותנור הבשר נצלה מהחום ולא מחמת מגע עם אש (והחום שואב את הדם לבחוץ אך לא שורפו מיד כמגע אש) וא"כ כאן הדם גם משתהה ונמצא שנבלע ממנו ברשת בינתיים ואכ אחכ חוזר לתוך הבשר השני

  2. חום רב כל כך שורף מיד. כמו כן יש תנאי שהבשר על רשת ויש לו מקום לרדת ולא בתוך תבנית או על קרקעית התנור.