אופן הכשרת מיקרוגל

מישהו הכניס לתוך מקרוגל בשרי (עם ממשות בשרית) פיצה.
אני מאמין שאת הפיצה אסור לאכול… אבל מה עושים עם המיקרוגל?
תודה ותזכו למצוות.

תשובה:

שלום רב

את הפיצה כמובן אסור לאכול. לגבי המיקרוגל, יש לנקותו היטב היטב בחומרים חריפים, להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון האסור, ולאחר מכן מניח בתוכו כלי עם מים ומפעיל למשך שעה עד שכולו יתמלא אדים כבדים.

מקורות:

יש לדעת, שאע"פ שכך היא הדרך להכשיר מיקרוגל, הדבר נסמך על היתרים השנויים במחלוקת לגבי יכולת האדים להכשירו, לכן, לכתחילה יש להמנע משימוש במיקרוגל אחד לחלבי ובשרי גם כשהמאכלים מכוסים היטב בשני כיסויים ויש ליחדו לאחד השימושים בלבד.