כלי חלבי שנעשה בו מאכל בשרי / שימוש שפרווה בכלי בשרי בדבר קר

1)בלנדר שהכניסו לתוכו פרות כדי לעשות מהם "שייק", ובעבר הוכנסו לשם פרות דמאי ואולי גם טבל וודאי,המשקה עצמו מוכן לאחר שהפרות נחתכים בפנים לגמרי.
האם מספיק לשטוף ולהדיח את הכלי במיים זורמים כדי להכשיר אותו ולהשתמש בו ללא חשש כשרות?
2)תנור שהוכנס לתוכו מאכל שבמהלך ההכנה שלו השתמשו בכלי חלבי שבעבר חומם בו בשר והוא לא עבר הגעלה כראוי, האם יש בעיה לאכול מאכלים אחרים שמבושלים בתנור זה(לאחר כמה ימים ולפעמים יותר)?
3)ישנם כל מיני כשרויות שמצויין שם הכשרות מחו"ל,ואז רשום "ובאישור הרבנות הראשית ליישראל", רציתי לדעת מה פשר הכיתוב הזה,האם זה אומר שהמוצר מאושר גם על ידי משגיחי הרבנות הראשית,או שהרבנות הראשית מאשרת שגוף זה קביל לתת כשרות,או שזה משהו אחר?
4)האם בכשרויות הניתנות בחו"ל ומיובאות לארץ, אם לא מצויין "ללא חשש חדש" יכול להיות שלא מקפידים על כך ואז כל מוצר כזה שלא מצויין עליו צריך להימנע?

תשובה:

שלום רב

1. באופן כללי שימוש בדבר קר אינו מבליע ומפליט, ולכן אם הבלנדר נקי היטב, גם אם היו בתוכו מאכלות אסורות מותר לטחון בו פירות.

2. במקרה זה אין בעיה גם אם השימוש באותו כלי היה בדבר חם, כיון שבין השימוש האסור לשימוש העכשוי עברו 24 שעות והטעם הבלוע בו פגום, אולם יש להגעיל את אותו כלי. דין זה אמור גם לגבי אותו מאכל שנעשה בו, לגבי התנור ודאי אין חשש במקרה כזה, כיון שטעם בלוע הנפלט למאכל אינו אוסר את התנור עד כדי כך שיאסור את המאכלים הנעשים בו.

3. מדובר בגופים נפרדים, כאשר אותה כשרות חו"ל מפקחת מצידה והרבנות הראשית אחרית מצידה גם כן. לעיתים הרבנות הראשית מסתמכת על אותה מערכת כשרות כאשר היא מ וסמכת מבחינתה, וחותמת בלנקו. אין בדברינו אלו כדי להביע דעה על מערכות כאלו ואחרות ועל האפשרות לסמוך על פיקוחם.

4. מסתבר שיש פיקוח על כך, באופן כללי אם תרכוש מוצרים ממערכת כשרות מהודרות לא תבוא לחששות כאלו כלל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לגבי סעיף 2- "דין זה אמור גם לגבי אותו מאכל שנעשה בו", האם הכוונה שגם הסיר החלבי שבעבר הוכן בו מאכל בשרי והוא לא עבר הגעלה כראוי, יהיה מותר לאכול מאכל חם חלבי שהכנתי וכן עם בצל, בכלי החלבי הזה ללא הגעלה כראוי?

  2. http://din.org.il/2014/01/30/%d7%91%d7%a6%d7%9c-%d7%a9%d7%98%d7%95%d7%92%d7%9f-%d7%91%d7%9b%d7%9c%d7%99-%d7%98%d7%a8%d7%a3/

    http://din.org.il/2012/11/15/%d7%a1%d7%99%d7%a8-%d7%91%d7%a9%d7%a8%d7%99-%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%9c%d7%95-%d7%91%d7%95-%d7%aa%d7%91%d7%a9%d7%99%d7%9c-%d7%97%d7%9c%d7%91%d7%99/

    בשאלות שנענו בכתובות שציינתי לעיל , הבנתי דבר אחר.
    אנסה לשאול שוב, האם לדין- כשבישלתי/חיממתי מאכל בשרי בכלי חלבי,והכלי החלבי לא הוגעל כראוי לאחר אותו בישול/חימום, מותר לי לאכול שוב כרגע ללא הגעלה מאכלים חמים/בצל שמוכנים בסיר החלבי הזה?