המתנה בין בשר וחלב אחורי מאכל שהוא בחזקת בשרי / לבישת בגד חדש שנקנה בתשעת הימים

1. בחדר האוכל במקום העבודה שלי, אם אני לוקח מנות שאינן בשריות, אבל כשסועדים אחרים לוקחים סלטים או תוספות, באופן בלתי נמנע כלי ההגשה שמשמשים לקחת תוספות (כפות הגשה וכולי) נוגעים במנות בשריות שהם לוקחים, האם אני צריך להמתין בין הארוחה הזו לאכילת מוצרי חלב? אם כן כמה שעות? (באופן עקרוני אני שומר שש שעות).
2. בגד שנקנה בשבוע שחל בו תשעה באב, האם בדיעבד מותר ללבוש אותו אחרי תשעת הימים?

תשובה:

שלום רב

א. לא צריך להמתין 6 שעות.

ב. מותר.

מקורות:

א. המתנת 6 שעות נאמרו בה בראשונים שני טעמים: 1. מחמת הבשר שבין השיניים. 2. מחמת שומן המאכל הדבוק בחיך. שני טעמים אלו אינם שייכים במקרה שלך שאתה לא אוכל בשר ממש.