שלום רב.
יש לי טוסטר בשרי (שימוש פעם אחת לפני כשנתיים)
מה הן האפשרויות להפוך אותו לחלבי
לשיטת האשכנזים.
והאם יש הבדל בין טוסטר לסיר.
בכבוד רב
תשובה:
שלום רב
בשעת הצורך יש שהקילו להעביר כלי מבשרי לחלבי ולהיפך, אם עברה עליו שנה שלימה ללא שימוש. לדעה זו, יש לנקותו היטב בחומרים חריפים, ולאחר מכן להפעילו על חומו המירבי כשעה.
מקורות:
ראה שו"ת מהרש"ם ח"ב סי' רמא, ודרכי תשובה יו"ד סי' קכא סעי' כט. כמו כן הקל המהרש"ם שם, במידה והכלי יוחד זמן מסויים לשימוש פרווה להגעיל אותו לאחר מכן לשימוש חלבי.