כתמים על פד

אשתי כחודש וחצי אחרי לידה היא לוקחת גלולות למניעת הריון בשם סרזט ובבוקר היא ראתה כתם קטן של דם על הפד כמו שידוע לי הכדורים האלו עלולות לגרום לדימום.. למיטב ידיעתי פד הוא לא מקבל טומאה השאלה היא אם היא צריכה בדיקה על ידי עד… תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

בנוגע לכתמים על פד נחלקו הדעות, המיקל בזה יש לו על מי לסמוך, אך ההוראה המקובלת היא שאם יש דם והוא בגודל גריס – מעט פחות ממטבע של 10 אג' יש להחמיר. כדורים אלו אכן עלולים לגרום לכתמים מהרחם, אך אין בכך כדי להקל, שכן מדובר בכתמים שאוסרים. אם הכתם איןו בגודל האמור אין חיוב בדיקה בעד.